Maskulint och feminint

Idag var och en tycker att det finns saker som bara kvinnor borde göra eller saker som bara män borde göra. Men det finns många människor som tycker att både män och kvinnor kan göra samma sak.

T.ex. boxning, de flesta människor tycker att boxning är bara för killar eller t.ex. byggarbetare, om du går till någon ofärdigt byggnad ser du att de flesta som jobbar där är män och inte kvinnor, det finns även människor som tycker att män måste jobba ute och kvinnor bör vara hem, ta hand om deras barn, städa huset, laga mat och gör allting som är kopplad till hem "jobb". Men de mest kända kockarna är män, inte kvinnor.

De flesta människor som bor i Sverige tycker att män måste också hjälpa till med att städa huset och hjälpa till med att laga mat. Och att både män och kvinnor kan jobba ute. De flesta Svenskarna tycker att båda kan göra vad som helst och de tänker inte på att kvinnor bör göra så och män bör göra så. Ja, det finns många människor i Sverige som tycker att det finns specifika saker som män borde göra och kvinnor borde göra, men de flesta tänker inte på den här sättet.

I de flesta Arab länder så här går det till: Kvinnor måste städa huset, laga mat, hjälpa deras barn med skol läxor osv.. Och män måste gå och jobba ute så att familjen får pengar. I Saudi Arabien kunde kvinnor inte ens köra bil nu får de det men det finns många saker som de fortfarande kan inte göra som Resa själv, Klä sig hur de vill, äta var de vill, går in tillsammans med en män och idrotta på samma förutsättningar.

Varje land har sitt egen tänka, men det är också fel att gå över gränsen. Man måste först tänka på det som alla tycker är rätt också.

Tack!