Mizeria sida 45- 53

1. HSS – hör inget, se inget, säg inget. Enligt Aicha är det en viktig regel.
Finns denna regel också där du bor?
Inte direkt nej men det finns självklart saker som man ska inte säga till alla, liksom saker som är privata. Men det finns också saker med kriminella att göra, till exempel, om man astaghfuruallah dödar någon så tror jag att den här regeln finns, yikes! Men liksom det finns familjer som pratar om extra privata saker som kan leda till många problem, så jag tror att den här regeln är också runtomkring de här familjer.
 
2. Hur mår Aicha efter att Nano lämnat henne?
Hon blev jätteledsen självklart men hon blev också avundsjuk och började spionera på honom mycket, men jag förstår henne, liksom det är svårt att någon bara lämnar dig sådär, det är inte meningsfull. För att man också börjar med att misstänka saker men det kan kanske vara också sant man vet aldrig. Så hon mår inte så bra, som vad de sa att hon kan inte koncentrera så bra längre som hon brukade göra det, hon började oavbruten att tänka på honom och kan inte låta bara blir. Men jag tror att hon kommer blir bättre. 
 
3. I kapitlet får man reda på att Ali arbetar extra men också att det enda som
är äkta är hans papper från kronofogden. Vad kan ha lett till att Ali fått
papper från kronofogden?
Jag tror att antigen har han inte tillräckligt pengar för att betala skulderna som han har eller tror jag att han bara struntar i de, men det kommer inte hjälpa honom för att det kommer blir mer och mer. Jag tror att han behövde att göra nånting som handlar med att få mer pengar från banken för det, jag vet inte exakt vad det kan vara men kanske är det nånting för familjen eller han kanske ville att hjälpa någon som han känner som till exempel hans vän eller någon annan?
 
4.  ”Vårt område börjar bli en kåkstad” står det på sidan 51. Vad betyder det?
Vad är en kåkstad för något?
Om i ett ställe/stad går det inte så bra så kallas det för en kåkstad som betyder att det finns många problem som händer i staden/stället som är verkligen dåligt. Och han menar att staden som han bor i blev i sönder eftersom det brukade inte vara sådär inann, nu började människor verkligen döda andra och de flesta började har vapen med de och det betyder att saker är verkligen förstörd.
 
5. Vad får du reda på om orten där Ali och Aicha bor?
Det brukade gå bra där men nu går det inte så bra längre, som de sa i boken att Ali började gå oftare till begravningar för hans vänner eller han vänners vänner, det betyder också att det är inte den bästa valet längre att bo i en orten ställe för att det finns många brott där och varje vecka kan du höra att någon antingen dog eller blev kidnappad. Men jag tror om människan vet allting om vad händer där och känner många människor så tror jag att det är inte ett stort problem att leva i såna ställer för att då har man försvar från de människor som man har kontakt med men om de alla är falska så är det ett stort problem med det ska vara alltid någon som är lojal.