Mizeria sida 23 - 32

1. Vem är Nano? Vad får du veta om honom?
Nano är en användarnamn till en person som Aicha har träffat på nätet, hon är också kär i honom och han är med. Hennes bror vet ingenting om vem han är, och Aicha vill inte att han ska veta om honom, att hon träffar han i en plats som ingen av hennes brors vänner är i. Nano vill också gifta sig med Aicha och han försöker att övertyga henne med att han säger till henne att han kommer att hitta en ring och efter det kommer han träffa hennes familj och gör det officiellt. 

2. Nano och Aicha träffas först via sociala medier. De blir "digitala vänner".

Vilka fördelar och nackdelar kan det finnas med digitala vänner? Hur
tänker du? Har du någon vän som du bara "träffar" i sociala medier?
Digitala vänner är bra men man ska vara alltid försiktigt. Fördelar med digitala vänner är att man kan träffa vänner från runtom världen och lära sig om deras kultur och livsstil, Man kan ta sitt tid för att kommunicera med varandra och om man känner sig inte bekväm med den personen kan man sluta att kommunicera med hen när man vill, och man kan bara fokusera på personligheten inte utseendetet. Nackdeler med digitala vänner däremot är att man kan inte använda kroppsspråk och det leder till mycket missförstånd och emojis hjälper inte alltid att beskriva det man vill säga, Om man är inte försiktigt med vad man säger till personen kan det leda till många riskabla saker t.ex. om man säger många information om sig själv till denna personen är det inte säker alls, och man vet inte vem man pratar med liksom det kan vara en kriminell gäng som vill göra någon sak till dig eller nånting.
Jag har ingen digital vän för att jag litar inte på någon så snabbt, kanske när jag var yngre litade jag på människor snabbare men nu gör jag inte det längre. Men jag har en "fan" konto till någon kändis på Instagram och det finns några som pratar med mig, men jag känner inte bekväm om någon anonymt kille pratade med mig jag skulle bara dra sig tillbaka.

3. Detta kapitel har rubriken Sign the deal. Vad betyder det? Varför tror du

att författaren har valt att använda denna rubrik?
Jag tror författaren har använt den här rubriken för att Nano vill gifta sig med Aicha. Jag vet inte direkt svaret men ja.

4. I detta kapitel ges följande bild av Osmans skola, "Fönstrena har som

fängelsegaller, många tror att det bara är på utsidan, men det är även på
insidan" (s 30). Vilka signaler ger det till folk som passerar förbi? Hur
skulle du uppleva att gå i en skola med galler för fönsterna?
Jag tror att det betyder att de som är i skolan är liksom galen, kanske någon har begått självmord, och jag tror de menar med insidan är att rektorerna som jobbar i den här skolan är mycket sträng för att hålla säkerheten i skolan, liksom om jag gick förbi den här skolan skulle jag faktiskt springa för att jag är lite rädd från de människor som gör brott och andra kriminella saker.

5. Vad är "den dolda marknaden" (s 30)?
Jag tror det betyder att börja att göra kriminella saker för att dolda marknaden betyder att sälja saker utan att någon ska veta. Så jag tror de betyder att sälja t.e.x marijuana, liksom de saker som man kan göra mycket pengar av för att leva.